6-timers Endurance løb:
søndag 1 maj 2022 på Anderstorp, Sverige.Teamets tidligere løbsmotorcykel, RSV4 Factory 2019, har gået to sæsoner i løbsserien, så den blev solgt i slutningen af sidste år, og jeg købte en ny RSV4 Factory 2021. Dette for at have en frisk motor til de næste to løbssæsoner. Men det betyder en masse arbejde med at splitte motorcyklen af og bygge om den til væddeløb. Det tager en del tid, og lidt besvær, så ved et tidspunkt så tænkte jeg at det gider jeg måske ikke igen om en sæson eller to. Men nu er den nye racer blevet klar til den nye sæson 2022.

Efter ombygned så skal den testes for fuld maskine, så jeg pakkede den i traileren og kørte op til Gelleråsen oppe ved Karlskoga i Sverige til 4 dages test på banen. Selvfølgelig er det altid nogle problemer som dykker op, eller noget man har overset, ved en helt nybygget væddeløbsmotorcykel. Der var fire små problemer jeg opdagede. Jeg hade alt værktøj med mig så tre problemer fik jeg klaret på banen, og den sidste fik jeg ordnet hjemme i garaget efter test-weekenden.

Så var alt klart til årets første løb søndag 1 maj på Anderstorp, den gamle Formel-1 bane.

Traileren blev pakket med RSV4 racer, RS660 racer, ekstra fælge, dæk, dækvarmere, hjelme, drage, værktøj, benzinbeholdere, reservedel, og alt mulig udstyr og jeg tog afsted til Anderstorp torsdag aften. Der var to dage træning før selve løbet på søndag. Det gik fint, og cyklen trivedes på banen. Jeg selv var også blevet støvet af og i rimelig form. De to andre kørere i teamet, Lars og Peter, ankom til Anderstorp og så var vi klar til væddeløb.

Søndag morgen stod vi tidligt op, gjorde klar pitboksen med vores motorcykel, ekstra hjul, tankudstyr, værktøj og stole. Der var et par timer træning og kvalifikationskørsel til at afgøre startpladserne. Ikke så vigtigt i 6-timers løb som i sprintløb på kun 20 minutter. Der var 42 teams tilmeldte og vi fik en 23'e startplads.

Vi skiftede til nye slicksdæk og nye bremseklodser før løbsstart. Klodserne sku holde hele løbet, men vi planlagte at bruge 2-3 bagdæk. Vejrudsigten sagde det sku være 12-18 grader og tørt, så vi behøvede ikke tænke på regndæk.

Starten sku gå kl 11.15 og vi sendte Lars ud som vores første kører at tage starten og køre den første tank tom. Starten gik og Lars kom godt afsted. Ingen uheld i starten. Godt.

Lars kører mange stabile omgangstider mellem 1.44 og 1.47 og klatrer op i placeringsrækken. Lars har mange pokaler fra Classic Road Racing løb i Sverige, Danmark og Europa. Og har vundet forkellige serier i 500 og 750 klasser. Men han er meget fleksibel og har begyndt at køre sig ind på en moderne 1000 cc og 220 hk mmotorcykel. Han synes synes den er sjov at køre og man kan se det når man kikker på banen.

Når det er gået 46 minutter så vinker Lars at tanklampen lyser og han vil komme ind på den næste omgang til tankning og førerskifte. Peter gører sig klar. Lars kommer ind, vi tanker, og Peter kører ud som teamets anden mand.

Peter en en gammel ræv fra den svenske superbike cirkusen nogle år tidligere og har kan holde et for ham sikkert tempo med sikkerhedsmarginal, men det går alligevel ret hurtigt. Hans omgangstider er mellem 1.43 og 1.45 og hans og Lars fælles kørsel bevirker at vi nu er på en 3'e placering med 10 sekunder ned til den næste og 10 sekunder til den næste igen. Uha tænker jeg, det får jeg svært at leve op til. Men Peter ser ud at have det sjovt ude på banen.

(Desværre fandt jeg ikke nogle billeder med Peter.)

Peters hurtigere omgange gører at benzinlampen lyser efter 43 minutter og han kommer ind til tankning og førerskifte. Endligen er det min tur at køre. Det er altid nervøst at stå og vente på sit første kørepas, men vi tanker og nu kommer jeg ud på banen. Dejligt at jeg har trænet de sidste to weekends så jeg har en chanse at komme rimeligt af start. Det går ret godt, der er mange hurtige kørere ude på banen, en hurtigere end mig, men jeg lykkes hægte på en der overhaler og jeg følger ham nogle omgange. Jeg synes det begynder gå rigtig godt og jeg kan se omgangstider 1.52 ikke godt med ikke alt for dårligt. Jeg synes det går bedre og bedre, og det kan ses på omgangstiderne.

Men....

Det går alt for godt. Efter få omgange så kommer jeg alt for hurtigt ind i Opel-svinget. Fuck jeg klarer ikke det sving kan jeg mærke. Lykkes ikke bremse ned nok til at tager svinget. Er nødt at rejse motorcyklen op lige før asfalten tager slut, ruller ud over en lille stribe græs og ind i sandkassen. Synker ned blandt leca-kuglerne og vælter. Fuck, din skide idiot! tænker jeg. Du smider væk en god placering.

Jeg væltede i forholdsvis lav fart, så det er ikke sket mig noget og motorsyklen ser rimeligt ok ud og skal være rimeligt nem at reparere så vi kan komme ud på banen. Men, det tager tid før vi kan få den ind til vores pitbox og rense og reparere den. Der går faktisk over 44 minutter før vi kan få motorcyklen ordnet, godkendt og sendt ud Lars ud på banen med fuld tank og nye friske slicksdæk. Vi er røget ned på en sidste placering, og de sidste fire timer af løbet kører vi med og kan kun konkurrer med andre team der har fået større problemer. Lars gører sit arbejde og kører stabile 1.47 omgangstider på hver eneste omgang. Og det samtidlig som Traction Control og koblingsløs Downshifter har holdt op med at virke efter min tur i sandkassen. Stærkt Lars.

Efter 46 minutter så kommer Lars ind til tankning og førerskifte. Så sender vi Peter ud på banen, og han holder sig til omgangstider mellem 1.44 og 1.47.

Efter 40 minutter så kommer Peter ind til tankning og førerskifte. Ok, så er det min tur at komme ud på banen. Igen. Ok din klown, hold dig nu på banen. Lad være med at overkøre. Det er meget mærkeligt at Downshifter Blipper ikke virker, så jeg er nødt at bruge koblingen til at skifte gear ned indfor hvert sving. Men jeg bliver ved, vænner mig, og kører 46 minutter før benzinlampen lyser og jeg kommer ind til tankning og førerskifte.

Lars kommer ud og tager det sidste kørepas frem til målflagen kl 17.15. Man har stadig nogle problemer med forbremsen. Jeg må splitte dem ad når jeg kommer hjem til garagen, og rense kaliber og stempler for det leca-støv fra vores tur af banen.

Men teamet kommer i mål. En lav 35'e plads, grundet klownen som kørte over evne, men vi får nogle points med hjem, og det kan være godt for serien i slutningen på året. Vi må se. Så skal jeg holde mig på banen i det næste løb på Knutstorp den 3 juni.

Peter og Lars, tak for i dag, det var sjovt trods alt, og nu er sæsonen igang.