Mosten, Drag Race og Classic Cup, 2-4 juni.Mosten er en klassiker i Danmark. Her er en weekend med engelsk træf plus superfede aktiviteter som 1/8 Mile Drag Race og en afdeling af den danske Classic Cup.

En lille beretning fra Kordovsky brødrenes synsvinkel. Men,... det hele startede langt tidligere. Ingen af de klassiske Triumph Metisse racere var færdige to uger før Mosten. Karls motor var eksploderet da et stempel rev sig løs og fløj igennem motorblokken sidste efterår. Han havde knap nået at samle nye stumper og lave cyklen. Hans-Jørgens Metisse havde smadret gearkassen i Nordisk Classic Cup på Knutstorp en måned tidligere. Så både Karl og HJ skruede på livet løs i ugen op til Mosten.


1) & 2) Klar til afgang.

Fredag mødtes HJ, Karl, Preben, Ib, Ole, Jørgen og Jan hos Triumph Copenhagen for at tage turen til Mosten. Om aftenen var de fremme og slår lejr. Alle kan melde sig til 1/8 Mile Drag Race og Nina tilmelder sig. Om aftenen får hun nogle fif fra HJ.

Triumph Copenhagen lejren bliver slået op. Lars og kone fra Sverige er kommet. Mekanikerne Niss og Glenn fra Kbh deltager også i hyggen. Brian fra Jylland er også kommet med sin Trident.


1) Nina.                                     2) Lars kone.                             3) Triumph Copenhagen lejret.


1) Niss og Glenn.                       2) Brian og Niss.                         3) Spejling i Rocket luftboks.


1) Hans-Jørgen og Brian.      2) Brian.            

Lørdag er det tid til 1/8 Mile Drag Race. Nina kører på sin standard Bonneville med sidetasker. Det ser ud som hun har det meget sjovt. HJ kører på den nye Daytona 675, Karl kører på Rocket III, og Brian kører på Daytona 955. Der er alle mulige slags cykler, der er hygge og konkurrencer. Vinderen blev en Triumph Daytona 955. HJ fik en tredje plads på sin lille Daytona 675, og Karl og Nina kom længere nede i feltet.


1) Vi venter på Drag Race.       2) Drag Race strippen.               3) Nina er klar.

Her er Ninas egen beretning:

De havde jo provokeret mig lidt de søde fyre på værkstedet incl. Karl og Hans-Jørgen! Så jeg måtte jo prøve det. Jeg satte mig for at sætte enhver forfængelighed ud af spillet og stillede op til 1/8-dels mile. Hans-Jørgen var sød lige og køre et par prøveløb med mig først og give mig lidt anvisninger.


1) & 2) HJ: "Gase op til 3000 rpm og slip koblingen." Nina: "Sådan her?"

1.heat:
Adrealinet pumpede og mine øjne var som stivnet på "juletræet" (startlysen). Omdrejninger var nået helt op på 5000 da det grønne lys satte mig i bevægelse med et ryk, der omgående fik omdrejningerne op på 7000km! Cyklen gled ud i en begyndene dans jeg aldrig havde prøvet før..slingrede fra side til side..tæt på en high-sider eller hvad det nu er de kalder det!! Da jeg ikke kendte den dans, eller havde prøvet en så sindsoprivende slingervals før, blev jeg hurtigt enig med mig selv om at de ikke skulle få min selvtillid ( forfængelighed) knækket allerede i første heat! Det ville sku være for pinligt! Så mens jeg holdt vejret besluttede jeg mig til at få kontrol over dyret igen. Min erfaring med at ride på heste kom mig til gode, så jeg klemte benene ind til siden og holdt gassen , så min fede Bonneville, selv kunne redde sig på ret kurs uden forstyrrelser fra min vægt. Og den gjore det sku!! Skøn cykel!!

Video: Nina kører sidelæns.

Jeg havde dog givet den noget at se til, for i forvirringen fik jeg aldrig skiftet gear og gennemførte hele første heat i 1. gear og med 7000 omdrejninger!! Tiden var dog sat over styr, men jeg overlevede.


1), 2) og 3) Nina fyrer den af, og ser ud at have det rigtig sjovt. (Med sadeltasker.)

2.heat:
Juletræet var igen mit fixpunkt, alle lyde og synet af de mange mennesker forsvandt. Så eller hørte intet andet end juletræet! Jeg ville afsted uden at danse denne gang, så omdrejninger var på 3000 som Hans-Jørgen havde sagt. Men hjertet pumpede, så jeg selv kunne høre det og kun det! Jeg var så fokuseret på starten der ikke måtte gå galt, at jeg allerede da jeg var forbi det farlige gummibelagte stykke, kom til at skifte gear ( det huskede jeg dog denne gang) men også lukke af som om faren og dermed hele heatet var overstået! Øv , den tid blev derfor heller ikke god.

3.heat:
Nu kører det, jeg husker både gearskift og sætter et fornuftigt tempo på 10.41, selv om der er lang vej til Hans-Jørgens 7.41 og hans erfaring. Men det er jo heller ikke de samme cykler og min standard Bonneville (med sidetasker!!) har jo ikke samme motor! Men jeg var lykkeligt glad for både cykel og at have prøvet det! Det kan stærkt anbefales.

Nina

Tillykke Nina, fra alle os andre. Flot klaret!


1), 2) og 3) Hans-Jørgen fyrer D675 af, og får 3'e plads.


1) Hans-Jørgen.                       2) og 3) Brian fyrer af sin Daytona 955.

Video: Hans-Jørgen fyrer af Daytona 675.

Karls Rocket III kunne slet ikke stå fast. Det var kun hjulspin. Næste gang må han prøve med mere klæbrige dæk, med kun halvt så meget luft og måske en ekstra passagerer til at trykke bagenden ned i asfalten.


1), 2) og 3) Karl laver kun hjulspind.

Video: Karl fyrer af Rocket III.


1) - 6) Mange forskellige cykler kører Drag Race.

På pladsen står også en Dynojet testbænk. Det er Lars MC der kommer med den hvert år. Testbænken skal prøves mener HJ og Karl. Daytona 675 kommer op og får en tur. Det viser sig at den laver 113.5 h på baghjulet. Ikke så dårligt for en 675 cc trecylindret maskine.


1) D675 på plads.                   2) Testkørsel.                       3) 113 hk på hjulet.

Rocket III skal også have sig en tur på testbænken. Bænken er næsten ved at ryste i stykker ved prøvekørsel. Rocket’en laver 142 hk og utrolige 208 Nm moment. Det er mere en mange GTI biler.


1), 2) og 3) Rocket III testkøres i Dynojet bænken.


1) 142 hk på hjulet.               2) 208 Nm på hjulet.

Så kommer vi til weekendens højdepunkt Classic Cup løbet. Der køres i forskellige klasser. Karl og HJ kører i Forgotten Era klassen for cykler over 750 cc. Brian kører i 750 cc klassen med sin Trident, og de to gutter Lars og Bo kører i 500 cc klassen med deres Seeley G50 og Velocetten. (Se separat race rapport for Bo og COMO drengene.)

Race 1:
500cc klassen vindes af Vagn med Lars på anden plads. 750cc og Forgotten Era klasserne kører samtidig. Løbet er på 5 omgange. HJ hade bedste træningstid og starter fra pole position. Da flaget gik kom HJ ikke så godt af sted. For meget hjulspin. På første omgang lå HJ bagefter vores danske 750cc Europamester Jens Kroon på hans hurtige Triumph Trident. HJ vrider bare mere på gassen og får en stor udskridning af baghjulet og tager en tur i græsset. Så lærer HJ at slappe lidt af. Resultat, Jens vinder 750cc klassen med Brian på tredje plads. HJ vinder Forgotten Era klassen med Karl på anden plads. Karl sagde at hans nye motor tabte en del kraft. Men der var intet at se. Så andet løb skulle køres uden ændringer.


1) HJ venter på start.                2) Alle klar til start.                   3) Så er starten gået.


1) Jens Kroon.                         2) HJ i aktion.                           3) HJ vinder Forgotten Era.

Race 2:
Denne gang vindes 500cc klassen af Lars på sin flotte Seeley G50. I 750cc klassen, kom HJ heller ikke denne gang så godt fra start, men strammede den lidt mere i nedbremsningerne. Lige bagved HJ kom Brian på sin Trident #69. Næsten samme resultat igen. 750 cc vindes af Jen Kroon foran Brian, og Forgotten Era vindes af HJ,... med der er ingen Karl. Hvad skete der? Jo, midt i løbet gik hans maskine dårligere og bragede mer og mer. Så gik den kun på en cylinder, og til slut lød der et højt brag og lydpotten flækkede. Maskinen stod af og Karl kunne ikke humpe i mål. Bagefter viste det sig, at toppakningen var gået. Så det er ikke så svært at lave til næste løb.


1) Bare giv gas Karl.                 2) Lydpotten flækkede.


1) Lars Seeley G50.                     2) Lars i aktion.                         3) Lars i fuldt udstyr.


1) Brian, Karl og HJ.                     2) Hans-Jørgen.                  3) Brian med flot anden plads.

Video: Vagn Jensens Manx kører forbi i classic løbet.

I alt en meget god weekend med masser af hygge for alle deltagere. Meget at kigge på, både MC og andre ting og piger. Mange aktiviteter at deltage i eller at nyde som tilskuer. Der var flere fra triumph-kbh.com klubben. Nogle der kørte sammen fra Nørrebro og nogle der var kørt i forvejen. Efter en god weekend var der tid til at køre hjem og planlægge sommerens andre aktiviteter.

Vi ses næste gang.
Kristoffer, Karl og HJ.