Rosklide Fjord raid 27.04.2006.


Endelig årets første rigtige tur. Jeg hade på fornemmelsen at det skulle blive en rigtig god tur. Vi skulle køre den gamle velkende tur rundt om Roskilde Fjord. Vejret tænke jeg ikke så meget på. Det sku nok blive godt. Men dagen før så var der regn og så skidt ud, så jeg checkede DMI og vejrudsigten for Nordsjælland. Torsdag morgen så det skidt ud, men DMI lovede bedring og solchancer om eftermiddagen, lige som aftalt. Havde på fornemmelsen at vi ville blive mange deltagere, hvis de bare opdagede at vejret bliver godt alligevel.

Jeg var ved at gøre min Speed Triple klar... NÅ, nej! Den mangler stadig dele fra donor-opgaven til 955 raceren. Plus den skal skilles ad for at svejse en bid på rammen fra sidste sommer. Så den kunne ikke komme ud. Skidt. Nå, men ind og snakke med Karl og HJ og trusler om, at hvis der skulle blive tur så blev de nødt til at låne mig en eller anden demo-cykel. Tror nok det var mest fordi de er så flinke, men de fandt en demo Thruxton som jeg kunne låne til turen. Kanon! Så er vi kørende.


1) Ole, Steen, Poul og Mogens.                          2) Henrik, Jan, Ib og Steen.

Da jeg alligevel var i Triumph City i vildt god tid så kunne jeg lige så godt trille ud til mødepladsen, ude på tanken i Ballerup. Jeg drejer ind på tanken med min lånte Thruxton, fylder op med benzin og er klar 25 minutter før afgang. Mogens som har set mig komme en smule sent et par gange, kigger chokeret på mig. Hvorfor er du her så tidligt? Der var faktisk allerede tre cykler før mig på tanken. Det var Mogens med sin grønne Tiger T100 ss fra 1965, Steen på en mørkerød Bonneville fra 1968, Jørgen på en sort Rocket III fra 2006. Jørgen er ny mand og deltager første gang. Meget velkommen Jørgen!!! Der er også Ole med en blå Bonneville fra 1969, men han er kun kommet for at hilse. Der er noget usikkert ved hans cykel så han tør ikke chance at køre hele turen.

Nu ankommer flere og flere deltagere og jeg er klar til at notere dem. Vi har nogle gamle kendinge som Jan på den grønne Speed triple 2004, Poul på den mørkegrønne touringcykeln Trophy 1200 fra 1995. Så kommer der Bo fra Roskilde med sin sorte Bonneville 2004, Og Erik med sin blå Sprint RS fra 2004. Erik har taget en yndig passager med: Henriette. Meget velkommen Henriette. Jeg får straks lokket Henriette at overtage foto kameraet for at tage nogle billeder i starten, og fra bagsædet mens vi kører.


1) Per                          2) Carsten                                  3) Jørgen

Så er det Henrik på en blå Daytona 955 fra 2002. Og en ny deltager, Per på en hvid/orange Bonneville T100 fra 2005. Velkommen Per! Carsten er også ny med en sort/rød Speedmaster 900 fra 2005. Velkommen Carsten. Så ankommer selveste Darth Vader alias Ib på sin sorte Daytona 955 fra 2004. Men da en anden ny mand Jørgen ankommer på en mørkegrøn Bonneville 2005 så kigger mange og siger "sikken flot farve". Meget klassisk engelsk farve. Man kan sige det er en nyfortolkning af British Racing Green, men den var ikke metallic. Velkommen også til dig Jørgen!


1) Steen                              2) Ib, Henrik og Jan.                 3) Kristoffer, Ole, Poul og Steen.

Så har vi Steen der ankommer på en Bonneville Jubilee 2002. Mener Steen er også ny, så velkommen også til dig! Så har vi en gammel bekendt, Lars på den mørkeblå Sprint RS fra 2002. Og så kommer Peter med en sort/rød Speedmaster fra 2005. Peters første tur var den våde Strandvejstur tre uger tidligere. Nu skal det helt sikker blive en bedre tur. Det er allerede efter planlagt afgangstid men der kommer stadig deltagere. Nu kommer Lis på en gul TT600 fra år 2000 tror jeg. Lis har kørt girls only turene, men er med første gang på en af klubbens almindelige ture. Velkommen Lis! Og til slut så kommer Morten, en gammel deltager men med en ny cykel. Han har skiftet sin sorte Bonneville ud med en mørkerød trecylindret Thunderbird 900 fra 1995. Den har nogle dejlige potter og lyder rigtig godt når han vrider på gassen. Vi er blevet 19 deltagere på turen!


1) Lis                                                                       2) Hej Morten!

Ok, så tager vi af sted nordpå mod Værløse for at dreje mod Ganløse og videre via nogle gode småveje til Slangerup og Frederikssund. Vi holder tropperne samlet rimeligt godt og vi taber ikke nogen på vejen.

I Frederikssund laver vi et kort stop da nogen har glemt at tanke ved turens start og skal have en påfyldning i Frederikssund.

Efter en kort pause så kører vi videre. Det er over broen fra Frederikssund til vestsiden af fjorden hvor vi drejer sydpå og ind på dejlige småveje. Jeg prøver tage nogle billeder undervejs.

Et par enkelte steder er der lidt sten, grus eller snavs på vejen. Og vi kan også lugte landmændenes arbejde for at så, alt det der skal vokse i år. Trods disse forstyrrelser så nyder vi turen på disse dejlige småveje. Alle ser ud at hygge sig.

Efter mange gode veje så ankommer vi til slut til Roskilde lystbådehavn hvor vi har planlagt pitstop med påfyldning af kørerne.

Trods det gode vejr så er det lidt kold og der kan nydes varm kakao, kaffe og andre drikkevarer fra havnekiosken. Pølser og andet spiseligt kommer også i sving.

Jeg kan også se at der er kommet en ekstra deltager. Det er den gamle sølv Norton der køres af Poul. Han stødte til ved Frederikssundsbroen.

Der bliver hygget for fulde gardiner, snakket motorcykler og andet sjovt. Nogen siger at vi skal huske at det nok bliver mørkt snart, så vi skal se at komme af sted videre på turen. Den sidste etape går fra havnen, videre ad småveje tilbage til tanken i Ballerup. Men det er på ingen måde en lille del af turen. Denne sidste etape har nogle af turens sjoveste små snoede veje. Så det er ren kørenydelse hele vejen tilbage til Ballerup.

Viedo 1 fra turen. (5,9 MB)
Viedo 2 fra turen. (6,4 MB)
Viedo 3 fra turen. (7,6 MB)

Nogle deltagere har i forvejen meldt at de kører fra et sted på vejen og dem vinker vi farvel til. De sidste af os kører ind på tanken, lavet et stop for en god afslutning og får en varm kop kaffe før vi tager hjemad igen. Klokken er halv ti og vi har kørt 120 dejlige kilometer.

Tak til alle for god orden og disciplin på turen. Og vi ses igen.

Kristoffer

Forneden kort over turen: