Rosklide Fjord raid 22.09.2006.


Årets næst sidste tur var rundt om Roskilde Fjord. Det havde været godt vejr med sol og over 22 grader et par dage og denne fredag var lige så skøn. Trods fredag og tidligere start så forventede jeg at der ville komme rigeligt med deltagere. Da jeg ankommer til mødestedet på tanken en halv time i før tid kan jeg allerede se fire deltagere. Det er selvfølgelig Mogens på sin grønne Tiger 100ss -65, Steen og Mona på den mørkerøde Bonneville -68, Michael på Ducati Monster 800 -04, Peter på en "roulette green" Speed Four -05. Peter er ny deltager. Meget velkommen Peter! Og så var der Ramon på en grøn og sølv Bonneville -01.


1) De første deltagere.              2) Så er der flere.                       3) Notere, ellers husker jeg ikke.

Så var det mig selv på en hjemmemalet sort/gul Speed Triple -01, og lige da jeg fylder min tank op med dejlig 98 oktan benzin, så kom Hans-Jørgen og mekaniker Niss på en Daytona 675 respektive en "tangerine orange" Speed Four -05.

Så begyndte deltagerne ellers at trille ind på tanken. Vi har John på den grønne Speed Triple -98, Jan og hans datter Mette på deres grønne Speed Triple -04. Mette er ny deltager, velkommen Mette! Så har vi Peter på en blå Sprint RS -04, Peter på en sølv America -05, og Jørgen på en sølv Honda VFR750F -87. Jørgen er ny, velkommen Jørgen. Og så har vi vores egen Jørgen på den sorte Rocket III -06.

Jørgen har lavet og medtaget nogle prøver på en en Triumph Copenhagen T-shirt. Vi kikker lidt og snakker om det. Vi vælger den hvide som den flotteste, og får bestilt 20 stk. som vi lægger hos Hans-Jørgen i Triumph butikken. De vil nok koste 125 kr. stykket. Vi skal nok sige til når de kommer til butikken, og så kan alle deltagere der har lyst, komme ind og købe sin egen klub T-shirt til billige penge.


1) De nye klub T-shirts.

Der kommer stadig flere deltagere til dagens tur. Frank på sin sølv Daytona 955 -00, Tonny på sin GSXR1000 -06, Bjørn på sin orange Thunderbird Sport -03, og Steen på sin gule Daytona 955 -97. Per har lokket sin kone Hanna med på tur på deres mørkegrønne Sprint RS -04. Velkommen Hanna! Så har vi Jørgen på en sort Speedmaster -05, Ib på en sort Daytona 955 -03, og vores endurance "Triumph Rats" pit-chef Søren på en blå Honda CB550 -77. Så kommer Finn og Lene på deres blå-hvide Bonneville T100 -04, Bo på sin gul-sorte TT600 -01, Kim på sin gamle flotte blå Thunderbird -59, Henrik på en sort Rocket III -05, Gerhardt på en sort Bonneville -04, Bo på en mørkerød Thruxton -04, Keld på en blå Thruxton -06, Jan på en gul Daytona 955 -97, Fatma på sin pink Suzuki GS500E, og Eddie på en rød Ducati Monster 1000 -05. Eddie er ny, velkommen Eddie! Så kommer Jan på sin blå TT600 -02, og så er der Niels på sin hvid-orange Bonneville T100 -06. Puha, det er vist blevet til 34 cykler til dagens tur i det smukke efterårs vejr.

Vi tager af sted. 34 cykler vil være et problem det første stykke før vi kommer på landet, væk fra byen og ud på de små veje. Vi splittes nogle gange med en eller to grupper der bliver tabt ved lyskryds. Men en stykke ud på turen så samles hele gruppen i en lang kortege. Det er en flot syn når man kører sidst i køen og kan se en lang, lang slange af motorcykler der snor sig gennem de forskellige sving foran på vejen. Flot, flot.


1) En del af køen.                     2) Jan og Mette.                  3) Steen og Mona.


1) Gerhardt, Finn og Lene.          2) Henrik, Jørgen og Søren.         3) Per og Hanna.

Video: En del af køen. (størrelse: 4,7 MB)

Video: Hele køen gennem en sving. (størrelse: 11 MB)

Efter kort tid på dagens tur så meddeler Kim at han vist har problem med ladningen på sin gamle Thunderbird og siger at han giver op og kører hjem. Han drejer fra, men et par kilometer senere så ser jeg en blå Thunderbird fange køen bagfra. Og vist er det en smilende Kim der alligevel følges med os. Han bor vest for Roskilde Fjord og han kører med næsten til Roskilde før han drejer fra og kører hjemad for at reparere sin cykel.


1), 2) og 3) Kim på Thunderbird -59.

Mogens stifinder leder dagens store gruppe gennem det flotte danske landskab. Solen står lavt og laver et flot varmt lys over det hele. En rigtig flot tur. Vi kommer forbi Ganløse og Slangerup på vores vej til Frederikssund. Ved broen må vi vente, mens en sejlbåd bliver lukket gennem. Til sidst slippes trafikken løs igen og vi kan komme over broen.


1) Vi venter på broen.                     2) Så kører vi igen.                       3) Bjørn, Thunderbird Sport -03.

Video: Gennem Frederikssund. (størrelse: 6,2 MB)

Ovre på den anden side drejer vi sydpå, og vi kommer forbi Skuldelev, Skibby, og Gevninge på vej sydpå til Roskilde.


1) Mogens, Tiger 100ss -65.        2) Jørgen, Rocket III -06.       3) Peter, Speed Four -05.

Video: Gennem Skibby. (størrelse: 8,6 MB)

Video: Svingen udenfor Sankt Hans Hospital. (størrelse: 9,2 MB)

I Roskilde kommer vi ned til havnen og en tiltrængt tissepause. Her bliver vi modtaget af Bo på sin blå Sprint RS der er repareret. Hans knæ er stadig lidt stift, men det er Bos ansigt ikke. Han hilser, griner og hygger som altid. Det er svært at kede sig når han er i nærheden.


1) Ankomst på havnen.              2) Havnegrillen.                       3) Steen og Bo.


1) Ramon og Jørgen.              2) Michael, Ib, Steen, Mona, Fatma.   3) Guf !

Havnegrillen bliver overrendt af sultne og tørstige Triumph kørere. Noget i maven, lidt snak og masser af hygge. Til slut samler vi os til turens sidste etape, før det bliver alt for mørkt. Det er stadig en smule lys når vi tager af sted, men det bliver hurtigt mørkt under turen til slutmålet i Ballerup.


1) Keld, Thruxton -06.               2) Steen og Mona.                     3) Mogens, Tiger 100 ss -65.


1) Jan, TT600 -02.                   2) Henrik, Rocket III -06.         3) Steen, Daytona 955 -97.

Her får vi kaffe og kage på tanken, og mere hyggesnak. Det er weekend næste dag, så der er ikke nogen stress hjem. Nogle lister ned til den lokale pizzeria eller bar eller lignende, uden at vi andre finder ud af det. Fy! Måske var der flere der ville med. Nå, men efter masse hygge på tanken så skal vi hjem igen. Det er ikke til at tro at det er årets næst sidste tur.

Tak for idag, og vi ses næste gang,
Kristoffer.Lidt flere billeder fra dagens tur...Kort over turen: