Tur rundt om Roskilde Fjord 11.05.2010.


Der var mange ændringer til dagens tur. Først så truede DMI med en masse regnvejr til vores planlage onsdagstur. OK, så vi flyttede turen til tirsdag. Så meldte vores trogne stifinder Mogens at han hade fået problem med sin fod. Det var den fod han kickstartede sin trogn Triumph Tiger med. Så han ku ikke starte sin MC. OK, hvornår er du frisk? Det er desværre noget der ikke bliver bedre. Så skal du sælge din tiger og skaffe en med elstart? Ja.   ...   Hmmm det tål at tænke på. OK, du kommer bare og låner vores Yamaha Belgarda SZR660. Den har elstart, men kun 1 cylinder og masser af vibrationer, lige som du kender det. Hvis du kan lide den så kan du købe den.

OK, tirsdag klokken halv fem så kommer Mogens og vi får startet Belgardan og kører ud til dagens mødested på tanken i Ballerup. Her har vi flere deltagere, og to af dem kommer sydfra og vil undgå en lang kold tur alt for meget nordpå. No problems, vi skifter bare dagens tur og efter Frederikssundsbroen så tager vi småvejene sydpå til Roskilde i stedet for. Så får vi en tur rundt om Roskilde Fjord i stedet for Hundested.

På trods af mørke skyer så kom følgende deltagere til start denne dag. Mogens "stifinder" på en blå Belgarda SZR 660 -97, Jørgen på en sort Rocket III -06, Klaus på en hvid Street Triple -08, Søren på en blå CBX 550 -84, Peter på en rød America -05, Sergej på en rød Yamaha R1 -01. Sergej er ny til vores turer, men har boet mange år i København! Meget velkommen Sergej!!! Så hade vi Jan. Hans Mc hade elektriske problemer, så han hade lånt en sort Suzuki V-Strom 650 til dagens tur. Og så var det mig, Kristoffer, på den sort-gule Street Triple -01.

Vi startede dagens tur mod værløse hvor vi drejede nordpå mod Slagslunde og Sundbylille. Her var vi ude på de små veje og fri fra byens trafik. Vi kunne bare nyde vejene, den grønne natur og køreturen. Der var mørke skyer og det kom et pår dråber i starten af turen, men det var alt. Turen forblev en tør tur og vi hade smil på under hjelmene.

Efter Frederikssundsbroen drejede vi sydpå til Gørlev og Skuldelev. Her der der rigtig flotte småveje ned til Sønderby og Skibby. Videre sydpå gennem Gørshøj og Sæby, og langs fjorden til Lundby. Så drejdede vi tilbage østpå til Gevinge og nogle fine snoede småveje til Roskilde.

Efter de sidste småveje mod Roskilde forbi Sankt Hans så sku vi have en lille pause. I Roskilde stoppede vi før havnen på grillen lige før rondelen. De har lidt bedre betjening og varer end på havnegrillen. Så her fik vi en god pause, lidt mad og drikke, plus en del hyggesnak og dækspark.

Når mavene var tilfredse, og en del historier fortalt, så sku vi tage videre på den sidste del af turen. Flere fine veje tilbage til Ballerup og tanken hvor vi startede. Jørgen og Peter der boede sydpå sagde farvel, mens vi andre gik igang med de sidste fine veje frem til målet.

Fremme ved målet, tanken i Ballerup, ku vi tage en varm kop kaffe og nyde vores held med vejret. Helt tørt hele turen trods en del mørke skyer rundt omkring. Det var en god tur, og det ku ses på deltagernes smil i ansigtet.

Efter den sidste kaffe, og de sidste historier så ku vi vende næsen hjemad igen.

Tak for denne dag. Vi ses næste gang.
Kristoffer


Forneden kort over turen: