Sverigetur til "Flygrakan" 26.05.2010.


Så var det dags til turen over til Sverige til "Flygrakan" udenfor Sjöbo. Her mødes mange af Skånes motorcyklister hvar uge for at snakke, kikke og blive set. Det er en lige stykke vej med et cafe ved vejkanten. De lige stykke vej rundt om i Sverige bliver brugt som reserve landningsbaner for fly i tilfælde af krig og katastrofer.

Men her bruger Skånes motorcyklister vejen til et mødested hvr onsdag hvor man kan snakke med ligesindede, kikke på tosserne, eller om man er en af tosserne så for at blive set når man viser sine kunststykker.

Vejret så usikkert ud og DMi var usikker, men det var vi ikke så vi fik deslig solskinsvejr på hele turen denne dag. Hvor mange turde tage chansen? Dagens deltagere var Poul på den mørkegrønne Trophy 1200 -95, Peter på den mørkerøde America -05 med vindskæarm og ekstra lys, Klaus på den hvide Street Triple -08, Tom på den rødmetallic Thunderbird -00, Søren på den lyseblå CBX550 -84, og mig selv på den sort-gule Street Triple -01.

Mogens Stifinder var sendt til Jylland på arbejde og John hade syg kone derhjemme. De andre var nok kun bange for vejret,... som alligevel blev solrigt.

Efter lidt ovejvejelse så blev vi enige om at vi ville køre hurtigste vej derover for at nå at kikke på alle svenske tosser, og gemme de desjlige men tidskrævende snoede veje til hjemturen.

Vel fremme på "flygrakan" så kørte vi ind på parkeringen bland flere hundrede andre motorcykler. Der var som sedvanlig nogle der sku vise sig på baghjulet frem og tilbage lang vejen udenfor cafeet. Så det kikkede vi lidt på før vi undersøgte om cafeet tog danske kreditkort (det gjorde de) og om de hade noget at spise (det hade de).

Når vi gumlede vores mad så pludslig samlede en flok læderbekledte folk sig i en gruppe og dyttede i hirnen og viste nogle hjemmelavede skilte. Og hvad var det.... Jo, det var en gut der friede til sin dame med hjælp fra vennerne. Det så fin og romantisk ud. Det bliver nok et fint mc-bryllup.

Efter mad så kikkede vi lidt mere på showet og snakkede lidt. Vi besluttede også at begynde køre de små veje hjemad igen før det bliver mørkt. Jeg hade glemt mit papirkort hvor man har godt overblik over vejene, men det sku vises sig at det gik udmærkt alligevel. De har rigtig mange fine veje derover.

Vel framme ved broen igen så tog vi en pause på tanken i Kastrup for lidt varm kaffe og en farvel før turen hjem hver til sig.


Tak for denne dag. Vi ses næste gang.
Kristoffer