Sverigetur til Drag Race i Malmö 16.06.2010.


Det var en skøn dag med masser af sol og varme når vi skulle over til Malmö og kikke på Drag Race. Det ville vise sig at det gode vejr sikkrede mange køretøj der ville køre på Drag Race banen, og vi ville få et verdensrekord.

Jeg drejer ind på tanken i Kastrup og kikker efter hvem der vil med idag. Jeg kan se Mogens "Stifinder" på sin blå Yamaha SZR 660 -97, Søren på en blå Honda CBX 550 -84, Sergej på en rød-hvid Yamaha R1 -01, Bjørn på en orange Triumph Thunderbird Sport -03, Tom på en mørkerød Triumph Legend -99, Poul på en grøn Triumph Trophy 1200 -95, John på en grøn Triumph Speed Triple -98, og mig selv på den sort-gule Speed Triple -01.

Vi fik snakket lidt. Hvordan går det siden sidst. Det var en fed tur til "flygrakan" sidste gang. Det bliver sjovt at se Drag Race idag. ... OK, så tog vi afsted over bron til Malmö. Der sku betales bropenge. 155 kr normalpris og 63 kr med brobizz. Vi samlede tropperne efter betalingsanlægget før vi sku køre videre.

Så tog vi afsted på ringvejen. Jeg missede den første avfart ind til den indre ringvej, så vi fik lidt ekstra sightseeing. Men vi kom frem til slut. Ups vi viste nok ikke hvor indgangskøren startede så vi kom bare ind foran de andre. Uheldigt :-) Men vi kom ind og fik stillet cyklerne fra os.

Deltagernes "ryttergård" eller "pitgarage" er blandet med tilskuernes prakeringsplads, så det var frit frem at kikke på de forskellige køretøj der gjordes klar til en tur på "stripen". Der var alt fra hottede europeiske og amerikanske biler, over virkelig ombyggede biler hvor kun skallet var tilbage efterombygning af chassi, ramme og helt specialbyggede motorer, og over motorcykler. Motorcyklerne var nogle få almindelige, mange med specialramme hvor motor var langt nede og foran og follænget bagsvinger med baghjulet langt tilbage til at modvirke stejling ved acceleration. Nogle rigtig fede maskiner. Nogle biler hade faldskærme monteret derbag til at stoppe hvis det skulle være nødvendig. Mange biler hade specialbyggede bagtøj med store ballon-slicks-dæk til Drag Rage. Og det hele støjede og lugtede benzin og metanol. Fedt!

Vi fandt tilskuerpladserne og kikkede på showen. De specialbyggede motorcyklerne var ret vilde med sine lave rammer og forlængede bagender. De hurtige kørte "strippens" 201 meter på 5,9 sekunder og hade en sluthastighed på 206 km/h.

Pludslig kom det danske team med sin elektriske motorcykel. De sku prøve at lave verdensrekord i klassen for 48 Volt motorcykler. Der var folk fra TV2 Lorry med to TV biler, og der var folk fra Guiness Rekordbog der sku kontrollere et eventuelt verdensrekord. Banen skulle køres 2 ganger på rekordtid og den officielle tid ville være genemsnitte eller den langsommeste af de to. Det fik jeg aldrig hørt rigtig.

Anyway. Det officielle verdensrekord for 48 Volt motorcykler fra USA var 9,2 sekunder. De danske drenge gjorde flere turer på "strippen" og et par turer var på 8,4 sek og et par turer var på 8,05 sekunder. Så verdensrekorden lykkedes og den nye rekorde er et sted mellem 8,05 og 8,4 sekunder. Godt gået!

Tilbage til store motorer, bensin, metanol og meget støj! Det er nu en gang sjovest. Der var en rogtig hurtig fuldstændig ombygget BMW -79 der klarede tider på omkring 6 sek og 200 km/h i sluthastighed. De fedeste var nu en gang de amerikanske specialbyggede biler med kæmpemotorer med specialbyggede motorblok, indmad, kompressor og hele pibetøjet. 3 af bilerne lyftede på forhjulen og kørte på baghjul de første 30-50 meter. Hvis de ikke hade haft støttehjul begved, så ville de slå baglængs koldebytte! Det var ikke set før, og det vra helt vildt. Så vildt at jeg ikke fik taget mig sammet og fange det på billed.

Der var grill, sodavand og øl... masser af sol og god underholdning. Ved 9-tiden så tog vi os sammen og vedte snuden hjemad.

Vi afsluttede dagen på tanken i Kastrup med lidt kaffe og dagens sidste snak. Det var en rigtig sjov tur.


Tak for denne dag. Vi ses næste gang.
Kristoffer