Heldagstur til Stubbekøbing 27.06.2010.


Her følger rapport, billeder og GPS-log over turen...

Solen hade kommet frem og det var en officiel sommerdag med masser af varme på vores heldagstur ned til Stubbekøbing Motorcykelmuseum. Nu var det mest den Danske natur med grønne landskab og blå hav der var dagens største nydelse, men det taditionselige besøg på museet var også intressant og satte gang i diskussioner.

Nogle startede fra Cioty 2 klokken 9 om morgenen mens de andre støtte til ved Vallø Camping syd for Køge. Jeg tog Ulla med og styrde til Køge klokken 10. Her ku jeg se dagens deltagere.

Der var Mogens "stifinder" på den blå Yamaha SZR660 -97 (Mogens kan ikke længere kickstarte sin gamle Triumph Tiger), Poul på den grønne Triumph Trophy 1200 -95, Peter på den røde Triumph America -05, Søren på den blå Honda CBX 550 -84, John på den grønne Triumph Speed Triple -98, og Tom på den røde Triumph Thunderbird Legend -99. Tom hade også taget med nogle nye deltagere. Det var Ole og Karin på en Triumph Speedmaster -10. Velkommen Ole og Karin! Og så var der Freddy på den sorte Honda VT700 -85. Velkommen Freddy! Der var også Karl på den hvide Norton Commando 750 fra -71, og mig selv med Ulla på den sort-gule Triumph Speed Triple -01.

Klokken 10 tog vi afsted på dagens tur. Sydpå fra Køge og direkte ind på den første Margerite-rute og forbi Vallø Slot. Videre via småveje ned til Stevns Klint.

Efter Stevns Klint videre sydpå til Rødvig og havnegrillen for dagens første pause. Der sku strækkes på benen, nydes tobak, vand og noget spiseligt. Det er godt at være forberedt til frokost neden i Stubbekøbing. Der kan gå lang tid hvis vi tager nogle rigtig gode omveje.

Efter en god pause på Rødvig havn med mange god smil og snak, så tog vi videre fra havnen og drejede vestpå nogle rigtig fine småveje mod Faxe Ladeplads, og videre sydpå mod Kalvehavne og broen over til Møn.

Vel over på Møn så ville vi tage en længere omvej for at se mere af sommer-Danmark. Østpå til Stege, men først et stop på en bensintank for at sikre alle hade nok bensin til den lange omvej.

Når alle hade nok bensin så tog vi vider østpå forbi Stege og Keldby hvor vi drejede sydpå og rundt om Stege Nor Sø. Smukt landskab og smukke snoede motorcykelveje. Så vestpå over Bogø Dæmning til Bogø.

På Bogø kørte vi ned til færgehavnen for at vente på færegen over til Stubbekøbing.

Når vi kørte af færgen i Stubbekøbing så hade vi været igang i lang tid og mange var sultne. Vi besluttede at standse på havnen ved havnegrillen hvor man ku få hjemmelavede burgere, flæskesteg, eller andre ting. Det er en ret så eminent grill. Og miljøn på havnen ku vi heller ikke klage på.

Efter en hyggelig frokost så ku vi komme videre til Stubbekøbings Motorcykelmuseum. Her blev vi velkomnede med grupperabat og en masse motorcykler at kikke på. En rigtig god pause. Mange flotte motorcykler at kikke på for dem der var med første gang, og nogle spændende nyforværv for dem der har været med hvert år.

Efter museet så hade vi stadig ikke fået nok at gode motorcykelvej i sommer-Danmark, så jeg udnævnte Peter til at være stifinder på resten af turen. Peter er godt kendt på Sydsjællend og kendte nogle andre gode småveje på vej tilbage nordpå mod Køge.

Vi startede med at tage den gamle Storstrømbro til Vordingborg og videre forbi Græsbjerg og Ørslev.

Et sted i nærheden af Ørslev fandt Peter nogle gode veje gennem en skov og pludslig var vi fremme med et nyt pausested. En idyllisk villa midt i skoven på en bakken over en lille sø.

Det var godt med en vand og en is i varmen.

Efter pausen fortsatte vi nordpå til Køge og turens afslutning ved den gode restaurant Elverhøj i Køge. Desværre hade ikke mange tid til at nyde en bid mad, da dagen var blevet lang og der var andre aftenaftaler på programmet. Det blev vinket farvel til flere deltagere, og Poul inviterede med de få der var tilbage på en bajer i sommerhuset. Det er heller ikke så tosset.


Jeg takker for en rigtig god tur og en rigtig god dag med godt selskab.
Vi ses næste gang.
Kristoffer


P.S.
Søren hade en GPS-logger med sig.
(Klik på kortet, og bagefter klik "Map View" til venstre på siden.)