Sydvest tur 15.08.2010
Det hade regnet næsten hver dag i to uger, og vi hade flyttet turen til søndag i håb om at få en smule tørt vejr. Lørdag aften var vejrudsigten ikke særlig god. Jeg gik ud i sommerhusets have, koncentrerede mig dybt og prøvede lave den anti-regn-dans som medicinmanden hade lært mig ude i bushen i Syafrika nord for Durban ved Umflozi i Kwa-Zulu-Natal provinsen. Jeg var alligevel ikke helt sikker når jeg gik i seng lørdag aften, da DMI stadig truede med regnbyger over det hele.

Søndag morgen var himlen grå over det hele, og ved frokosttid sad jeg i bilen på motorvejen fra Holbæk mod København. Det dugregnede en smule. Ved Roskilde så regnede det friskt. Uha, det går ikke så godt det her. Jeg må tage ned til medicinmanden og øve på min anti-regn-dans-teknik.

Men, men. I København så det ikke helt så slemt ud. Undtaget oversvømmelsen på Lyngbyvejen hvor flere biler var helt druknet med mudder på taget. Men det så ud at klare op østfra. Måske er vi heldige alligevel, tænkte jeg.

Jeg tog motorcyklen til Ballerup og vores mødested på tanken. Tænkte det bliver spændende at se hvem der tør trodse det skiftende vejr.

Jeg ku se Jesper og Violet på en mørkeblå Triumph Sprint St -09, Bjørn på en orange Thunderbird Sport -03, Steen på en blå Thruxton -06, Jan på en sort BMW R1100GS -00, Mogens på en blå Yamaha SZR660 -96, Søren på en Honda CRX550 -84, John på en Speed Triple -98, Karl på en Norton Commando 750 -67, og mig selv på den sort-gule Speed Triple -01.

Klokken 14 så tog vi afsted sydpå, og vejret smilede til os. Det var tørt og en smule sol. Vi tog nogle mindre veje sydpå forbi Ledøje og ned mod Høje Tåstrup.

Videre sydpå via Tune og Havdrup hvorefter vi drejede vestpå mod Ørsted og Viby, hvorefter vi drejede nordpå mod Lejre og Katinge og videre til Roskilde. Turens GPS log kan ses forneden.

I Roskilde så tog vi en pause. For at undgå alt folk på havnen så stoppede vi på Viking Grill lige før havnen. Her har de altid friskbagt pitabrød og andre gode ting.

Vi hade været heldige med vejret hidtills. Men medens vi spiste så truede vejret os med mørke skyer i øst. Hmmm, tænkte jeg. Hvis jeg lader som ingenting og spiser langsomt så forsvinder de nok. Så flyttede skyerne sig nordpå og der var igen en blå himmel i den retning vi sku køre. Super, så tager vi afsted på de gode småveje til Ballerup.

Tilbage i Ballerup og turens afslutning så stod vi allesammen og smilede i solskinnet. Vi hade haft utrolig held. Tørt hele vejen og en del sol det meste af tiden. De regnbyger der kom, kom andre steder end hvor vi kørte. Super. Det virker måske, tænkte jeg. Og sendte et smil og tak til min medicinmand i Umflozi. Vi fik en kaffe, lidt snak og så hilste vi farvel og til næste gang.


Tak for idag. Vi ses.
Kristoffer


Her er Sørens GPS-log over turen...