Heldagstur til Vestsjælland 08.05.2020


Så blev der tid til en helgadstur ude i det danske forår. Lægerne siger man skal røre på sig hvis man ellers er frisk. Vi skal bare huske at hjælpe med at undgå at føre smitten videre til andre, gennem at holde social distance og rene hænder. Derfor hade vi planer at dele op gruppen i to ved alle pauser hvis vi sku blive mere end 10 deltagere.

Jeg ankommer til mødestedet og ser glade deltagere der er klar til en god tur i det gode vejr. Jeg kan se vores trogne Mogens "Stifinder" på sin sorte Bonneville -07, Niels Jørgen på en sort/hvid Bonneville T100 -05, Poul på en sort/rød Thunderbird Commander -15, Ib på en sort/grå Street Triple RS -19 (Nok den bedste nøgne "streetfighter" MC i øjeblikket hvis man tænker på både motorkarakteristik og svingvilligt chassis), Gustav på en tangerine-orange/sølv Bonneville T100 -06 (flot farve), Jan på den sorte Rocket III -14 (Power!!!), Søren på en blå BMW K100 -84, Niels på en sort Bonneville -10, og Hardy på sin nyinkøbte grå Speed Twin -19. (Den med 1200cc Thruxton motor i et lidt lettere chassis. Nok den sjoveste Bonneville-variant i øjeblikket.)

Jeg ankommer en smule sent til mødestedet ude i Ballerup uden min sædvanlige Street Triple. Jeg fik solgt min baneged fra sidste år, så jeg har en ny MC som jeg skal køre til stille og rolig 1000 km plus 100 km med lidt mere tæsk før den skal serviceres, stilles ventiler og splittes ad og bygges om til bane. Jeg har 300 km tilbage så dagens tur vil være en god tur til det formål. Stille og rolig på halv gas. Plus lidt mere når jeg kommet hjem igen. I går fik jeg lige handlet en tanktaske på Den Blå Avis så jeg kunne tage min kamera med og lave lidt billeder fra dagens tur.

Vi er lige præcis 10 deltagere til dagens tur, så vi behøver ikke tænke på at dele os ved pauser og lignenede.

Ok, så starter vi turen. Mogens fører an og leder turen vestpå forbi Smørrum, Herringløse og Ågerup i retning mod Roskilde. Her kommer det første set billeder fra afsnittet mellem Ballerup og Roskilde.

På vej ud af Roskilde er der en god sving ved Sankt Hans Hospital til at tage et par billeder på tosserne hvis der ikke er anden trafik i vejen.

Så fortsætter turen genem Kattinge og sydpå gennem Lejre, Kisserup og Hvalsø. Og videre vestpå gennem Tølløse og Uggerløse.

En smuk tur med mange gul rasp og sennepsmarker. Den her perioden på foråret er virkelig skøn. Vi fortsætter vestpå gennem Mørkøv, Jyderup og Bregninge mod Havnsø hvor vi har planlagt en frokostpause.

Her får vi pølser, burgere og noget at drikke, med god social distance til de andre i ferieparadiset Havnsø. Der er tid til at hvile, snakke og nyde solen.

Efter en god pause så kører vi videre. Strandvejen i nordre Havnsø sommerhusområde har ret god udsigt til havet.

Kort efter tager vi en ekstra pause og sparker dæk og hygger.

Når det er klart så kører vi videre nordpå til Asnæs hvor vi drejer tilbage østpå og ned mod Holbæk, over Munkholmbroen og til rundelen ved Uglestrup hvor vi drejer nordpå op langs Roskildefjorden. Her finder jeg en sving til nogle ekstra billeder.

Når vi kommer gennem Sønderby så tager jeg et par billeder der fanger klassiske motorcykler der triller langsomt gennem den gamle by.

Når vi kommer op til Frederikssund så kører vi over broen og tager en ny pause ved grillen lige ved brofæstet. Der er lutter smil rundt omkring. Det er en supergod tur idag.

Nogle deltagere har andre aftaler og siger farvel, mens vi andre vil fortsætte turen forbi Jørlunde, Slagslunde og Ganløse mod Værløse.

Vi slutter dagens tur i Ballerup, samme sted hvor vi startede turen cirka 250 km og 5-6 timer tildligere.

Tak for turen.
Vi ses næste gang.
KristofferGPS-kort over turen: