Special Arresø-Gilleleje raid 01.08.2020


Vi hade flyttet turen til en rigtig god sommerdag, der desuden var en lørdag så vi kunne starter turen tidligere og lave den lidt længere.

Jeg hade fået splittet, renset og samlet mine bremsekalibre på min Street Triple så den kunne deltage i dagens tur. Jeg tog afsted til mødestedet på tanken i Ballerup for at se hvem der ville deltage i dag.

Der var Ib på den sorte Street Triple -18, Søren på den lyseblå CB550 -77, Karsten på en hvid Tiger 800 -17, Jan på en sort Rocket III -14, Mogens på en sort Bonneville -07, Karl på en sort Thruxton -06, Niels på en sort Bonneville -10, og mig selv på en grå/orange Street Triple KM special -08.

Klokken var 10 formiddag og der var sol og allerede over 20 grader når vi startede turen. Første etap gik nordpå mod Frederiksværk på de gode små snoede veje.


I Frederiksværk drejede vi nordpå i retning Arresø's nordside hvor vi stoppede for en lille pause til at strække på benen.

Efter pausen fortsatte turen nordpå via Tibirke og forbi Rågeleje hvor vi kunne nyde en fed havudsigt.


Videre forbi Smidstrup til Gilleleje hvor vi fandt en restaurant der solgte lokal fanget fisk, ikke de der frosne fiskefileter som man får på havnegrillen. Den lokale fisk smagte fantastisk godt uden at være særlig dur. Deres "havnens stjerne" hade både en hjemmepaneret file, en dampet file, pillede reje, kaviar og to jomfruhummere. Helt vildt godt, og det kunne skylles ned med vand, øl eller vin. Jeg valgt vand i det varme vejr. Tror ikke jeg kan tåle en øl i den varme. Det blev en rigtig hyggelig frokostpause med godt selskab.


Efter den gode frokostpause så forsatte vi turen østpå via Munkerup og Dronningmølle hvor vi drejede sydpå mod Esrum Sø.

Her fik vi ekstra selskab på turen med en fed gammel knallert / let 100cc to-takt Husqvarna motorcykel. En rigtig fed klassisk motorcykel i god stand kørt af en dansk genleman med tidsenlig udstyr inklusive en Husqvarna "hjelm" hvis man kan kalde den for det. Han hade også brugt en Ester-baseret olje i benzinen (lige som klassiske racere) og det lugtede gammmeldags race fra hans blå røg. Han fulge med os ned til Fredensborg. Fed selskab og lidt sjovt.

Efter Fredensborg kørte vi videre sydpå gennem Grønholt, Karlebo og Avderød.

Vi slutte turen på tanken i udkanten af Hørsholm / Isterød ved vej <19> hvor vi fandt lidt skygge til at gemme os i medens vi snakkede om dagens fede tur.

Tak for turen.

Vi ses igen næste gang.
Kristoffer


Du kan se kort over turen forneden: