Kristi Himmelfart raid 13.05.2021


Efter et mindre godt forår med mange regndage, så så det endeligen ud som vejret sku blive nogenlunde ok, så vi tog chansen og holdt fast i heldagsturen på Kristi himmelfartferien. Men alligevel så det ud som regn sydpå så vi skiftede turen til Stubbekøbing ud med en tur til Roskilde, og nordpå til nordkysten, op til Gilleleje og tilbage til Kbh. Det så lidt bedre ud, men blev lidt "comme ci comme ca"".

Vi ændrede også startsted fra City 2 til Ballerup. Ikke alle der hade fanget det. Men ok, hvem mødet så op til Kristi Himmelfartturen?

Der var Jan på en sølv Tiger 1050 -17, Nigel på en sort/rød Street Triple -13, Mogens på en sort Bonneville -07, Jan på en sort Rocket III -14, Mikael på en sort Trophy 1200 -14 med trækkrog (!), Finn på en sort/blå Scrambler 1200 -19, Klaus på en rød Triger 900 -20, og mig selv på en ny Aprilia RS 660.

Jeg skal ju snart trappe ned min deltagelse i væddeløb, så derfor synes jeg det er passende at deltage i en klasse mere. Der starter en ny Aprilia RS 660 Cup i år i bl.a. Sverige og der er tilmeldt nogle ret hurtige kørere, så jeg tænkte at det ville være god træning for mig at få baghjul i den nye konkurranceklassen. Den er åben kun for den nye Aprilia modellen, så jeg var nødt at købe en (med lidt racing rabat). Nu er jeg igang med at køre motorn til stille og rolig på gaden før jeg splitter den ad og bygger om til tæsk på bane. Så min gamle Triumph gade-mc må vente i garagen til en anden dag.

Så startede vi turen vestpå i Retning mod Roskilde.

I maj så er rapsmarkerne meget gule og man kan mærke duften når man kører forbi på motorcykel. Man mærker hvorfor man kører mc og ikke bil. Der er ikke altid en mulighed at fange både motorcykler og de gula marker samtidig men lidt før Roskilde så lykkedes det at finde et sving hvor det hele ku passes sammen.

Vi stoppede ikke i Roskilde men køre gennem og ud ved Skt Hans hospital hvor der er en god sving til næste billedserie.

Fra Roskilde fortsatte vi vestpå for at dreje af mod nord op langs Roskilde Fjord hvor vi kørte forbi Lundby og Gærshøj.

Næste fotosted var svingen ved Selsø Kirke. Et smukt landskab vi kørte forbi.

Videre nordpå nogle dejlige små veje med gode sving forbi Sønderby, Østby, Skuldelev, Tørslev og Gerlev. Lige før golfbanen og Frederikssund.

Videre nordpå forbi Jægerspris og op til Kulhuse hvor vi ventede på færge over til Sølager.

Vi kørte af færgen og den korte tur til Lynæs og Hundested.

Vi prøvede finde et sted at spise, og der var kun plads udendørs da alle feriegæster hade fyldt op alle pladser indendørs. Det var ret koldt i det grp vejr at sidde stille udendørs. Men vi fik noget at spise.

Efter spisepausen fortsatte vi turen op langs nordkysten forbi Nøddebohuse og Melby. Her kunne vi mærke de første dråbe og en smule regn. Ikke så meget så vi blev ikke så nervøse. Men når vi hade passeret Asserbo så begyndte det at regne for alvor og tøjet begyndte at blive vådt. For vådt. Lige nord for Arresø ved aftagsvejen mid Tisvilde fandt vi en skovrasteplads hvor vi kunne få læ for det værste regn.

Her chekkede vi radar og kunne se at der kom endu mere regn hvor vi hade været, og det var på vej i vores retning og mod Gilleleje, så der hen sku vi ikke. Regnet ville også komme til hillerød on nogen time, og det eneste sted uden regn de næste timer sydøstpå i retning Hørsholm og København. Godt så satte vi kurs mod Hillerød og sydpå.

Når vi nærmede os Hørsholm så var solen kommet frem igen, og det hjælpe at tørre tøjet mens vi kørte.


Det passede godt at stoppe på vores kendte tank lige før motorvejen ved Hørsholm, få sig en kaffe, og smile oge en tur der var god det meste of vajen. En smule regn ku vi nok overleve, og vi stor og smilede i eftermiddagssolen efter en fin tur med godt selskab.


Tak for turen.
Kristoffer