Køreteknisk kursus 2007 på Knutstorp i Sverige.De orginale svenske køretekniske kurser der drives af SMC er virkelig gode hvor man stille og rolig får opbygged en bedre kontrol over sin egen motorcykel. Disse plejer desværre blive slutsolgt meget hurtigt, derfor peger jeg på nogle danske alternativer der stadig kører på Knutstorp. Se helt forneden.


2007 SMC datoer:

  • torsdag 17 maj: En dag kursus.
  • torsdag 7 juni: En dag kursus.
  • fre-lørdag 13-14 juli: To dages kursus.
  • fredag 3 august: En dag kursus.
  • torsdag 13 september: En dag kursus.

Hvis du er begynder og har tænkt at deltage i Basis gruppe så skal du tilmelde dig hurtigt. Disse pladser bliver udslogt hurstigst og lang tid i forvejen. Sidste år var der flere stykken der ikke fik plads grundet for sen tilmelding. Dem der er helt bidt at kurserne f.ex. mig selv, John, Frank og Bo tilmelder os alle årets kurser allerede i februar for at sikre plads. Det er simpelthen en af de bedste og sjoveste måder at investere sine penge på.

Man behöver ikke være sports-idiot for at deltage. En Bonneville kan med fordel deltage for at ejeren skal lære sig bedre køreteknik og bedre håndtering af sin skønne cykel. Spørg bare noge af vores tidligere deltagere Jesper (Bonneville), Bo (Bonneville), Bo (Thruxton), Lise-Lotte (Thunderbird), Bo (Sprint RS), Frank (Daytona), osv... (Du kan også finde tidlige års beretninger i de gamle kalendere.)


SMC priser:

  normal pris SMC medlem
1 dags kursus 1400 Skr 1200 Skr
2 dages kursus 3400 Skr 3000 Skr
Idag så er 1400 Skr knap 1200 Dkr.

Hvis man er medlem i SMC og deltager i alle fem kurser 2007 så sparer man sammenlagt 1200 Skr, eller det samme som et gratis kursus. Medlemskab i SMC koster 250 Skr per år.


SMC betaling:

Man kan betale fra danmark ved at bruge en international bankoverførsel. Så skal man bruge:
BIC-kode: NDEASESS
IBAN-nr: SE27 9500 0099 6026 0414 3491
Eventuel adresse: SMC Skåne, Gullviksgatan 17 B, 214 58 Malmö, Sverige.
Man skal angive besked med sit navn og kursusdato ved betaling, ellers kan de ikke se hvem der har betalt.


SMC tilmelding:

Du kan selv tilmelde dig til SMC BKK (Bedre Køreteknik Kursus) på deres egen hjemmeside www.smcskane.com
Du kan også medle dig ind i SMC på deres hoved hjemmeside www.svmc.se/skane Her skal du vælge "Bli medlem" i deres menu.
Din plads er først sikkret når SMC har fået pengene.

Er det slutsolgt? Så kan du komme på venteliste. På kurus hejmmesiden kan du klikke "kontakt" og sende dem en email hvor du gerne vil på venteliste. Så får du en email hvis der bliver en plads ledig.


SMC kursus info:

Disse køretekniske kurser laves af SMC (Sveriges Motorcyklister Organisation). Kurserne laves kun af uddannede instruktører, og lægger vægt på at lære håndtere din motorcykel lidt bedre i sving og brems situationer. En bane er det bedste og sikreste sted at øve på. Kurserne kaldes "Bra Kör-Kunskap" på svensk, eller oversat til dansk "Bedre Køreteknik".

Det hele forgår på den måde at man checker ind mellem kl 7-8 og får sin motorcykel checked (brems, kobling, styr, lager, kæde og oljedryp), kl 8 er der førermøde hvor information og regler bliver gennemgået. Kl 9 starter kørsel på banen og slutter kl 16.

Alle deltagere er delet op på 4 hold. Hvert hold roterer sådan at der er 15 minutter til gennemgang af de øvelser der skal laves, 15 minutter kørsel på banen med 2-3 indstruktører for hver 10-mands gruppe, 15 minutter med feadback efter hver kørsel og 15 minutter tissepause. Sådan forgår det hver time frem til fyraften. Minus forkostpause.

Man kan tilmelde sig en af fire forskellige grupper. Under dagen kan man eventuelt skifte gruppe. 2007 grupper er:

  • Basis: For dem der ikke prøvet bane før. Starter stille. Overhalinger forbudt.
  • Basis Fri: For dem der prøvet før eller ønsker at starte med lidt højere tempo.
  • Advanced: For dem der kørt SMC kurser før og en smule styr på tingene.
  • Individuel: Dem der har kørt Advanced, og vil lære mere.
Man kan deltage uanset man har en Bonneville eller en sportscykel. Alle deltagere siger det er en vildt god kursus, og mange siger det er det sjoveste de har lavet nogensinde med tøj på. Hvis du vil vide mere så kan du selv snakke med nogen fra klubben der har deltaget før. Tag fat i John, Frank, Bo, David, Martin, Jesper eller Lise-Lotte.

Mere kursus info finder du på hjemmesiden www.smcskane.com


Udstyr:

Du kører på din egen gadecykel. Det er også den du skal lære at bemæstre, ikke? Personligt udstyr: Hjelm, rybeskytter og motorcykeltøj, handsker og støvler. Læder eller Cordura. Hvis du ikke har rygbeskytter, så køb den og brug den til hverdag. At køre uden rygbeskytter til hverdag er lige så åndsvagt som at køre uden hjelm. Du får heller ikke køre uden et kørekort.


Forsikring:

Ansvarforsikring dækker. Dansk kaskoforsikring er forskelligt fra selskab til selskab. SMC køretekniske "Brems & Sving" kursus er i Sverige godkendt og blåstemplet af alle svenske forsikringsselskaber. Dvs forsikringen dækker også kasko ved uheld under SMC kursus. Hos nogle Svenske selskaber giver det lige frem rabat på helårs kasko forsikringen hvis man deltager i et SMC kursus.

Spørg evt dit eget forsikringsselskab hvis de dækker f.ex. de danske "mestersvinger" kurser. Hvis du checker "mestersvinger" hjemmeside så kan du se at deres arrangemanger indholdmæssig er en slags kopi på de svenske SMC kurser (og det er godt) og de kører også på Knutstorp banen.

Hvis du mener kasko er vigtg, så vær høflig ved din forespørgsel til dit forsikringsselskab, og de vil se fordelen ved at du deltager i en sådan køreteknisk kursus.

Vores erfaringer fra felere år: Der sker næsten aldrig uheld i Basis gruppe.


Alternativer til SMC:

Danske Mestersvinger vil jeg mene er det bedste danske kursus alternativ. Her er der ro og orden, og instruktører der passer på kursisterne. Kurserne forgår også på Knutstorp. Priser, datoer, tilmelding og kursusbeskrivelse findes på Mestersvinger hjemmesiden.

Danske Racing 4 fun er et andet dansk alternativ med banekørsel på Knutstorp. Ikke en ren kurus, men her kan man melde sig til "grøn" gruppe og får næsten lige så god hjælp som hos Mestersvinger. Priser, datoer og anden information findes på Racing4fun hjemmesiden.
Hvordan finder vi Knutstorp: